Pravni pogoji

Seznanite se s pogoji uporabe naše spletne strani.

Ta dokument obravnava sledeče pojme:

 • osnovne opredelitve
 • pogoji uporabe spletnega mesta
 • izjava o zasebnosti
 • upravljanje osebnih podatkov
 • piškotki spletnega mesta


Osnovne opredelitve

Upravljavec spletne strani ansambel-biseri.com (v nadaljevanju spletno mesto) je Kulturno umetniško društvo Ansambl Biseri, Mala Pristava 6, 6257 Pivka (v nadaljevanju upravljalec), e-poštni naslov: alen@ansambel-biseri.com, telefonska številka: +386 (0)31 264 353.

Obiskovalci spletnega mesta (v nadaljevanju obiskovalci) so vse pravne in fizične osebe, ki uporabljajo spletno mesto za ogledovanje vsebin, nakupovanje v spletni trgovini in komuniciranje z upraviteljem.

Pogoji uporabe spletnega mesta

Spletno mesto je namenjeno za brezplačno uporabo in ogledovanje vsebin vsem obiskovalcem. Vsebina, ki je objavljena na spletnem mestu pa je avtorsko zaščitena in je brez privolitve upravitelja ni dovoljeno reproducirati.

Obiskovalci so ob uporabi spletnega mesta seznanjeni z uporabo piškotkov, s katerimi upravljalec zbira anonimne statistične podatke, tehnične okvirje in kvalitetno izkušnjo za obiskovalca.

Veljavnost podatkov

Na spletnem mestu so objavljeni podatki in vsebine, ki so lahko predmet sprememb, brez predhodne najave.

Spletno mesto izvaja direktno prodajo preko spletne trgovine. Objavljene cene veljajo na dan naročila, so izražene v EUR in ne vključujejo DDV (upravljalec ni zavezanec za DDV). Navedene cene veljajo samo v spletni trgovini in samo ob naročilu preko interneta.

Izdelki v spletni trgovini niso označeni s stanjem zaloge, zato si upravitelj pridržuje pravico do spremembo cen in dobavnih rokov, v kolikor to zahtevajo poslovni procesi obnove zalog. Obiskovalci lahko pred naročilom poizvedejo o trenutnem stanju zaloge, ceni in dobavnem roku, oziroma bodo ob naročilu obveščeni o stanju.

Slike v spletni trgovini so simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja izdelka.

Dostava in stroški dostave

Upravitelj za pošiljanje blaga uporablja ponudnika dostavne službe oziroma poštnih storitev. Predviden čas dostave za izdelke na zalogi je 2-3 delovne dni.

Stroški pošiljanja v območje Republike Slovenije se obračunajo ločeno od cen izdelkov, in sicer:

 • ob dostavi in plačilu preko predračuna - 2,50 EUR;
 • ob dostavi in plačilu prek povzetja - 3,50 EUR;
 • ob osebnem prevzemu ali prevzemu po dogovoru, ni stroškov dostave.

Stroški pošiljanja izven območja Republike Slovenije, se obračunajo po ponudbi dostavne službe.

Obiskovalec, ki kupi izdelke je dolžan te ob prejemu v celoti pregledati in ugotoviti celovitost pošiljke in morebitne poškodbe. Reklamacije mora prijaviti dostavni službi najkasneje v roku 24 ur in hkrati tudi obvestiti upravitelja. Vidne poškodbe paketa mora prijaviti dostavni službi takoj ob prevzemu.

Način plačila

Kupec lahko plača naročene izdelke plača:

 • po dostavi prek odkupnine;
 • po predračunu;
 • z gotovino ob osebnem prevzemu.

Pogodba o nakupu

Z izpolnitvijo naročilnega obrazca na spletnem mestu, in potrditvijo nakupa s klikom na gumb “POTRDI NAROČILO”, nastane obveznost izpolnitve med obiskovalcem in upraviteljem. Pogodba se sklene v slovenskem jeziku in je shranjena v sistemu spletne trgovine, kopijo prejme upravitelj in obiskovalec na e-naslov.

O poteku naročila ga upravitelj obvešča ob nastanku sprememb naročila na e-naslov ali telefonsko številko podano ob naročilu.

Obiskovalec ima pravico, da v petnajstih dneh od dobave izdelkov, upravitelju pisno sporoči odstop od pogodbe. Kupljene izdelke mora vrniti najkasneje v nadaljnjih 30 dneh, izdelki pa morajo biti nepoškodovani, neuporabljeni in v originalni embalaži s priloženo kopijo originalnega računa. Vse stroške dostave vračila plača obiskovalec. Obiskovalec lahko po želji izdelke zamenja za druge izdelke ali pa se mu vrne celotna kupnina skupaj s stroški dobave, če jih je imel.

Vračilo ne velja za:

 • varjene nosilce zvoka, programske opreme (DVD, video, CD), ki jim je bila odstranjena varjena embalaža
 • notne edicije
 • vse ostale izdelke, ki se jim poznajo sledi uporabe

Pri vrnjenih izdelkih, ki se jim poznajo sledi uporabe ali imajo poškodovano originalno embalažo si pridržujemo pravico obračunati ustrezno uporabnino. Vračila izdelkov, ki je bilo poslano proti odkupnini po pravilu ne sprejemamo. Upravitelj vrne kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj ko je mogoče, najkasneje pa v roku 15 dni od prejetja vrnjenenih izdelkov.

Odveza odgovornosti

V takem primeru, bo upravitelj obiskovalca obvestil o spremembah cen, dobavnih rokov ali pogojev naroča, bo omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Izjava o zasebnosti

Upravljalec se zavezuje upoštevati zasebnost in cilja k visoki stopnji varstva osebnih podatkov. Pri nudenju storitev spletne prodaje ali pri poslovanju preko telekomunikacijskih sredstev zagotavljamo, da podatke obdelujemo skladno z veljavnimi evropskimi direktivami (GDPR - Splošna uredba o varstvu podatkov) ter skladno z zakonodajo Republike Slovenije (Zakon o varstvu osebnih podatkov, Zakon o elektronskih komunikacijah in Zakon o elektronskem poslovanju na trgu).

Namen Izjave o zasebnosti osebnih podatkov (v nadaljevanju: »izjava«) je, da seznanimo obiskovalce spletnega mesta in obiskovalce v spletni trgovini za katere namene bodo osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali. Z izjavo želimo tudi izpostaviti pravice v zvezi z osebnimi podatki in kako jih uveljavljati.

Upravljalec se zavezuje, da bomo osebne podatke pridobljene preko naše spletne trgovine ali preko telekomunikacijskih sredstev, uporabljali v skladu s to izjavo, da osebnih podatkov ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam, razen v zakonsko določenih primerih.

Upravljanje osebnih podatkov

Kot osebni podatek se smatra katera koli informacija, ki identificira obiskovalca kot določenega ali določljivega posameznika. Posameznik je določljiv takrat, ko ga je mogoče neposredno ali posredno določiti, zlasti z navedbo identifikatorja kot je ime, identifikacijska številka, podatki o lokaciji, spletni identifikator ali z navedbo enega ali več dejavnikov, ki so značilni za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, gospodarsko, kulturno ali družbeno identiteto.

Upravljalec, skladno z nameni, opredeljenimi v nadaljevanju te izjave, zbira in obdeluje naslednje osebne podatke:

 • kontaktni podatki in podatki o vaši komunikaciji z upravljavcem (ime in priimek, e-poštni naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije);
 • podatke o obisku (anonimiziran IP naslov, datumi, ure in trajanje obiskov spletnih strani, podatki o lokaciji oz. vstopni točki dostopa do interneta, podatki o obiskanih straneh, podatki o opravljenih nastavitvah, idr.);
 • podatke o registriranih oz. prijavljenih uporabnikih (elektronski naslov, geslo in ostale podatke o nakupih);
 • podatke o registriranih ali neregistriranih uporabnikih (vnosi v nakupovalno košarico, ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov, telefonska številka, naslov za dostavo izdelkov, kontaktni podatki za dostavo in telefonska številka, način prevzema in dostave izdelkov, način plačila);
 • podatke o uporabnikovih nakupih (datum in kraj nakupa, kupljeni izdelki, cene kupljenih izdelkov, skupni znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, ipd.) ter podatke o reševanju reklamacij izdelkov;
 • podatke o vnosih v spletne obrazce (npr. v okviru nagradnih iger, prijave na e-obveščanje ali zanimanje za prejemanje tržnih obvestil);
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno poda upravljavcu ob naročilu določenega izdelka ali posredovanju ponudbe oziroma povpraševanja.

Upravljavec ne zbira in ne obdeluje osebnih podatkov, razen kadar mu obiskovalec v to privoli, ob naročilu izdelkov, ko privoli na prejemanje tržnih obvesti, sodelovanje v nagradni igri itd., ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali ima upravljalec za obdelavo podatkov zakonite interese.

Namen obdelave podatkov

Vsi posredovani osebni podatki se obravnavajo zaupno se uporabljajo zgolj za namene, za katere so bili posredovani in zbrani. Če v prihodnje nastane potreba po obdelavi podatkov za druge namene, vas bomo predhodno prosili za privoljenje.

Obisk spletnega mesta

Ob vsakem obisku naše spletnega mesta se na spletnem strežniku avtomatsko ustvari in shrani zapis o interakciji. Podatke zbiramo s pomočjo strežniških sej in piškotkov, pri čemer vas bomo pred namestitvijo piškotkov, ki niso nujni za osnovno delovanje spletne trgovine, zaprosili za vašo privolitev, medtem ko smemo določene podatke zbirati že na podlagi zakonitih interesov.

Zbrane podatke o obisku obdelujemo posebej in jih ne povezujemo z osebnimi podatki obiskovalcev naših spletnih strani ter ne izvajamo profiliranja nakupnega vedenja.

Nakup v spletni trgovini

Osebne podatke obdelujemo v primerih, ko registriran ali neregistriran obiskovalec spletne trgovine zaključi nakup. Podatke obdelujemo izključno za namene izpolnjevanja naših pogodbenih obveznosti ter uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja, ter tudi vključno z reševanjem reklamacijskih zahtevkov.

Osebne podatke, ki nam jih obiskovalec posreduje za namen dostave izdelkov, obdelujemo izključno za namene dostave izdelkov na obiskovalčev naslov. Ti osebnih podatki (npr. ime in priimek, naslov dostave, telefonska številka) se lahko posredujejo ponudnikom prevoza blaga.

Kontaktne podatke uporabljamo tudi za komunikacijo v zvezi z izvajanjem pogodbe ter za morebitno pošiljanje povpraševanja o zadovoljstvu, skladno z zakonitimi interesi. V ta namen vam lahko v roku 14 dni po zaključenem naročilu na elektronski naslov obiskovalca pošljemo enkratno vabilo k ocenjevanju izdelkov.

Povpraševanja in komunikacija z nami

Ko obiskovalec na naše kontaktne podatke, objavljene na našem spletnem mestu, pošlje povpraševanje, posredovane osebne podatke obdelujemo izključno za namene priprave odgovora na poizvedbo in za morebitno pripravo in sklenitev pogodbe, za izvajanje sklenjene pogodbe ter da za sporočanje odgovora na vprašanje.

V ta namen zbiramo zgolj tiste osebne podatke, ki nam jih obiskovalec posreduje na prostovoljen način. Vsi podatki, ki so zbrani preko našega spletnega mesta ali so nam kako drugače sporočeni (s pomočjo telekomunikacijskih sredstev), se zbirajo z namenom zagotavljanja storitev spletnega mesta ter za namen internega vodenja poslovanja.

Neposredno tržno komuniciranje

Obiskovalec lahko ob registraciji ali nakupu, ter ob komunikaciji z nami privoli v neposredno tržno komuniciranje v obliki prejemanja aktualne ponudbe, informacij o akcijah, novostih, stanju zalog in cen izdelkov ali podobnih sporočil v zvezi s ponudbo spletne trgovine.

Za namen neposrednega trženja obveščamo preko elektronske pošte, občasno in po potrebi.

Posredovani kontaktni podatki iz povpraševanja se lahko na podlagi zakonitega interesa obdelujejo tudi za neposredno tržno komuniciranje. Pri tem ne uporabljamo profiliranja nakupnega vedenja. Privoljenje za neposredno tržno komuniciranje lahko obiskovalci kadar koli prekličejo z obvestilom na naš e-poštni naslov: alen@ansambel-biseri.com ali s povezavami navedenimi v tržnem sporočilu.

Uporaba podatkov

Zavezujemo se, da osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim nepooblaščenim osebam brez izrecne privolitve uporabnika.

Za posamezna opravila v zvezi z podatki zaupamo našim poslovnim partnerjem (pogodbenim obdelovalcem). Obdelovalci lahko zaupane podatke obdelujejo izključno v našem imenu in v mejah našega pooblastila (v pisni pogodbi oziroma drugem pravnem aktu) ter skladno z nameni, ki so opredeljeni v tej izjavi. Posredovane podatke omenjeni obdelovalci skrbno varujejo in ne hranijo na zalogo, ter jih ne uporabljajo za lastne namene.

V okviru zakonskih pristojnosti se osebnih podatki lahko razkrivajo naslednjim obdelovalcem podatkov:

 • ponudnikom poštnih storitev, ponudnikom odpremnih storitev in logistično/dostavni službi za namen izvršitve vašega naročila;
 • distributerjem, dobaviteljem blaga in pooblaščenim serviserjem za namen sledenja naročil uporabnika;
 • računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;
 • ponudnikom storitev uničenja spisov in nosilcev podatkov;
 • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
 • administratorju in skrbniku spletne strani;
 • ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil;
 • ponudnikom sistemov za upravljanje odnosov s strankami.

Zavezujemo se, da niti mi niti drugi obdelovalci, vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo brez ustrezne stopnje zaščite. Osebni podatki se lahko posredujejo v ZDA, pri čemer so vsi naši pogodbeni obdelovalci v ZDA vključeni v program zasebnostnega ščita EU-ZDA (t.i. Privacy Shield) ali pa v primeru prenosa podatkov zagotavljajo druge ustrezne zaščitne ukrepe skladno z določbo 46. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (npr. sprejem Standardnih pogodbenih klavzul).

Obdobje hrambe osebnih podatkov

Zagotavljamo vam, da podatke hranimo le toliko časa, kolikor je potrebno, da se izpolni namen, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bomo vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisali ali anonimizirali, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujemo zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z obiskovalcem, hranimo za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem.

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi privolitve ali zakonitega interesa, npr. v primeru pošiljanje elektronskih obvestil, hranimo trajno do preklica te privolitve oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave, pri čemer se zavezujemo, da bomo obstoj namena obdelave osebnih podatkov preverjali na redne časovne intervale. Podatke bomo pred preklicem izbrisali le, če je že dosežen namen obdelave osebnih podatkov (npr. če bi prenehali pošiljati tržna obvestila) ali če tako določa zakon.

Če za določene podatke, ki se obdelujejo za realizacijo pogodb, obstaja drugačen zakonski rok shranjevanja (npr. računovodski ali davčni podatki), znaša rok hrambe do 10 let. V tem času je obdelava podatkov omejena.

Varnost podatkov

Podatke, ki nam jih obiskovalec posreduje z uporabo našega spletnega mesta, po telekomunikacijskih kanalih ali na kakršenkoli drug način, skrbno varujemo pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Podatki so shranjeni v strežnikih zaščitenih s geslom in z omejenim dostopom. Dobro skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov in spoštujemo vaše izbire za njihovo nameravano uporabo.

Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

V primeru, da so na našem spletne mstu objavljene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z upraviteljem, ne prevzemamo odgovornosti za zaščito vaših podatkov na teh spletnih straneh.

Pravice uporabnikov

Upravitelj zagotavlja uresničevanje vseh pravic, ki pripadajo v zvezi z obdelavo osebnih podatkov na podlagi veljavnih pravnih predpisov.

Obiskovalec ima sledeče pravice:

 • pravica do preklica privolitve;
 • pravica dostopa do osebnih podatkov;
 • pravica do popravka;
 • pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe);
 • pravica do omejitve obdelave;
 • pravica do prenosljivosti podatkov;
 • pravica do ugovora.

Na zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo bomo podali tudi druge informacije v zvezi z osebnimi podatki, ki jih obdelujemo.

Zavezujemo se, da bomo na zahteve odgovorili brez nepotrebnega odlašanja, najkasneje pa v zakonsko predpisanih rokih.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko zahtevamo dodatne podatke. Če kljub temu ne bomo mogli zanesljivo identificirati zahtevnika, bomo morali zahtevo zavrniti.

Piškotki spletne trgovine

Na spletnem mestu uporabljamo:

 • začasne oz. sejne piškotke (session cookies): od trenutka, ko obiskovalec odpre brskalnik, pa do trenutka, ko sejo konča in zapre brskalnik. Uporabljamo jih za shranjevanje začasnih informacij, na primer za vsebino nakupovalnega vozička, za večjo varnost pri spletnem bančništvu, itd. Te piškotki ne vsebujejo osebnih identifikatorjev;
 • trajne lastne piškotke (persistent cookies): ostanejo shranjeni na računalniku obiskovalca, tudi ko ta zapre brskalnik in zaključi sejo. Uporabljamo jih za shranjevanje informacij o prijavi v spletno trgovino, nastavitvah jezika strani, izbiri value, itd. Trajni piškotki lahko v računalniku obiskovalca ostanejo od nekaj ur do več dni, mesecev ali celo let. Te piškotki lahko vsebujejo osebne identifikatorje, ki so anonimizirani;
 • piškotke tretjih oseb (3rd party cookies): izvirajo od partnerskih spletnih storitev. Uporabljamo jih za zajemanje analitike obiska, za namene oglaševanja ali drugih storitev, ki zagotavljajo izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotki lahko vsebujejo osebne identifikatorje, ki so anonimizirani (anonimna identifikacija obiskovalca, anonimiziran IP naslov uporabnika, ipd.) in jih ni mogoče povezati z drugimi osebnimi podatki uporabnika.

Zbiramo sledeče piškotke:

 • PHPSESSID: sejni piškotek o trenutni seji; trajanje do konca seje
 • october_session: sejni piškotek o trenutni seji; trajanje do konca seje
 • cookieconsent_status: trajni piškotek o obvestilu o piškotkih; trajanje 1 leto
 • _ga: trajni piškotek Google Analytics, statistika obiskov: trajanje 2 leti
 • _gat: trajni piškotek Google Analytics, vir obiska: trajanje 1 minuta
 • _gid: trajni piškotek Google Analytics, statistika obiskov: trajanje 24 ur

Končne odločbe

Pridržujemo si pravico, da predmetno izjavo po potrebi občasno prilagodimo dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Obiskovalci so dolžni pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preveriti aktualno različico, s katero se seznanjajo z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Prav tako bomo o morebitnih spremembah, ki bistveno vplivajo na obdelavo osebnih podatkov, obiskovalce predhodno obvestili na primeren način.

Objavljeno: 8. 6. 2018
Podpirajo nas